Nekton-B Komplex 35gr

89kr
NEKTON-B-Komplex reparerar bristtillstånd, har en positiv inverkan på nervvävnad och optimerar reglering av protein, fett och kolhydratmetabolism.

Brist på viktiga B-vitaminer blir synbart i många former av hälsosjukdomar så som nervösa sjukdomar (böjer bak huvudet), ökad irritabilitet, okoordinerade rörelser eller spasmer. Onormala förändringar i skinnet och tillväxtstörningar kan också vara ett tecken på B-vitaminbrist.

Fåglar har ett ökat behov av B-vitamin, till exempel när djur är stressade eller sjuka och även när djur måste behandlas med antibiotika eller slulfonamider.

NEKTON-B-Komplex är lösligt i kallt vatten och kan enkelt ges i dricksvattnet eller mjukt foder. Utmärkt i kombination med NEKTON-S.

NEKTON-B-Komplex är en högkvalitativ och specifik vitaminsammansättning som innehåller ett stort antal vitaminer av vitamin-B-komplex. Dessa ämnen som är nödvändiga för kroppen och för att bibehålla hälsa finns delvis i växtfoder och delvis i animaliskt foder. De finns oftast i sammansatt foder i en otillräcklig mängd därför måste de ges till fåglarna som ett tillskott.

Vitaminerna i NEKTON-B-Komplex är av yttersta vikt för kroppens fysiologiska processer och har varierande inverkan. Därför har de en nyckelposition i den allmänna metabolismen, t ex de är märkbart inblandade i reglerande protein, fett och kolhydratmetabolism. B-vitaminer delar ansvaret för den normala funktionen i mag-tarmkanalen och nerv och hjärtmuskelvävnad; de har effekt på blod och antikroppsproduktion och är också ansvariga för att underhålla ett friskt skinn.

Notera att NEKTON-B-Komplex endast ska användas om det är nödvändigt.

Friska fåglar utan särskilda ansträngningar ska ges multivitaminsammansättningen NEKTON-S och NEKTON-MSA dagligen.

Ett grönt mått sitter fäst på varje flaska med NEKTON-B-Komplex. 1 g motsvarar ett mått.

Rekommendation: Desinficera vattenskålar och foderbehållare varje dag med NEKTON-Deis-Plus för att garantera ett hygieniskt och rent foder!

Utfodringsrekommendationer:

Små fåglar 0,5 g dagligen (ett halvt mått), mellanstora fåglar t ex duvor 1 g dagligen (ett mått), stora fåglar t ex papegojor 1-2 g dagligen (1-2 mått).

Ingredienser:

Innehåller 2 aminosyror.

Sammansättning: dextros, kiselsyra.

Näringstillsatser per kg: 1,500 mg vitamin B1 (tiamin hydroklorid), 3,400 mg vitamin B (riboflavin), 30,000 mg nikotinamid, 10,000 mg pantotensyra (kalcium-D pantotenat), 3,400 mg vitamin B6 (pyridoxin hydroklorid), 8,400 µg vitamin B12, 6,000 mg folsyra.

Tillverkare Nekton
Artikelnummer: 365.0070

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
Dålig Utmärkt