Köpvillkor

Orderbekräftelse
Efter mottagande av din beställning så skickas en orderbekräftelse till dig per e-post. Var noga med att kontrollera så att din beställning ser korrekt ut och kontakta vår kundtjänst snarast om det är något som skulle vara oklart.
Önskar du göra förändringar i din order så kontakta vår kundtjänst snarast så löser vi det om möjligt.


Betalningsvillkor

Genom att beställa varor på Petstop accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som vi tar emot din order. Enligt lag måste du vara över 18år för att få göra en kortbetalning på Petstop.se

Rea/Erbjudanden
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning vid rea och erbjudande samt för lagerstatus hos våra leverantörer. Skulle detta uppstå så kontaktar vi alltid dig via mail inom några dagar. Du kan då meddela oss om du önskar ändra eller anullera din beställning eller om du har andra frågor som kring din beställning.

Priser
Varje vara anges med pris i Svenska kronor (SEK) inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt. Vi fraktar enbart inom Sverige. 

Fraktavgiften är 99kr ink. moms inom Sverige.  

På skrymmande och över 20 kg tillkommer en kostnad beroende på var i landet du bor.

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella prisfel.

Eventuella fraktavgifter framgår vid checkout.

Kontakta oss på info@petstop.se för priser på frakt till andra länder och tunga och/eller skrymmande inom Sverige. 


Kortbetalning

Betalning med DIBS. Betalning sker enkelt och säkert med DIBS Easy. Även om du inte har ett DIBS-konto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via DIBS. DIBS samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. DIBS håller höga säkerhetskrav. All trafik krypteras genom SSL och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. DIBS har är en säker och välkänd betallösning på Internet. Läs mer om DIBS här: www.dibs.se


Faktura

Ett enkelt, säkert och flexibelt betalsätt.

  • Få hem dina varor innan du betalar
  • 14 dagars betalningsfrist
  • Dela upp din betalning i en takt som passar dig
  • Enkelt och säkert

Vill du delbetala din faktura?

I samarbete med DIBS och Arvato Finance AB erbjuder vi möjligheten att dela upp din betalning.

Välj fakturabetalning när handlar för mer än 200 kr så får du en faktura där erbjudandet om delbetalning framgår. För att starta delbetalningskontot, loggar du in på www.fakturainfo.se och betalar in det lägsta beloppet att betala. Detta framgår också av fakturan.

    Du väljer själv om du vill betala lägsta belopp eller ett högre belopp.
    Du kan när som helst utan extra kostnad välja att avsluta din delbetalning genom att betala in hela resterande beloppet.


Retur
Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelsen!
Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel.
Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.
När du utnyttjat din ångerrätt ska du sända eller lämna tillbaka varan till oss.
Du har rätt att inom 14 dagar från dess då varan varit tillgänglig för uthämtning hos ombud eller då den blivit hemlevererad, att meddela oss via info@petstop.se eller per telefon om du vill nyttja ångerrätten.
Petstop tar inte på sig något ansvar för eventuellt uppkomna transportskador på grund av dålig emballering.

Du har som kund rätt att undersöka produkten varsamt. För produkter som på något sätt har förändrats från sitt ursprungliga skick anses ångerrätten vara förbrukad.

Genom detta avtals godkännande godkänner du att ångerrätten ej gäller vid köp av specialtillverkade produkter med egna tryck, egen design eller produkter som vid beställning modifierats från sitt originalutförande. Om produkten varit till kampanjpris vid köp av en annan produkt och den andra produkten returneras så ska full ersättning erläggas för specialprodukten. Denna ersättning justeras i första hand vid återbetalningen.

Smakgaranti
Petstop erbjuder 100% smakgaranti på en del foder till hund och katt. Du kan då inom 30 dagar returnera fodret med med minst 80% kvar i säcken. Kontakta kundtjänst om du önskar returnera med anledning av smakgarantin för att kontrollera om smakgaranti gäller för din produkt. Petstop står inte för eventuell frakt som uppkommer vid återförsändelsen..

Reklamation
Vill du reklamera en vara så gör du det genom att kontakta vår kundtjänst. Därefter skickar du tillbaka din vara tillsammans med returformulär. Efter att vi mottagit din vara och godkänt den för fabrikationsfel så återbetalas varan och kostnaden för returfrakten till dig.
Du som kund har 3 års reklamationsrätt enligt Svenska lag.


Outlöst Gods

Beställningar som inte hämtas ut eller tas emot kommer att returneras till avsändaren. Köparen blir då ensam ansvarig för de faktiska frakt- och merkostnader som uppkommit i och med beställningen. Outlöst gods som återsänds går inte under 14 dagars öppet köp, godset tillhör då därför fortfarande köparen. Köparen kan inom 30 dagar från det att godset lämnat utlämningsstället fritt hämta det på vårt lager mot att kostnaderna för det outlösta godset först betalas. Vi kan också på nytt skicka godset till köparen mot att kostnaderna för outlöst gods samt ny frakt betalas. Om köparen inte hämtat sitt gods eller begärt ny leverans inom dessa 30 dagar så skrotas godset.

Återbetalningsskyldighet
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan . Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Reservationer
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning och varor som utgått ur sortimentet. Vi kan inte garantera att bilderna exakt överenstämmer med varans verkliga utseende. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och förberhåller oss rätten att justera tryckfel, priser och prisfel.

Force Majeure
Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Petstop  kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Petstop befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Tvist
Om Tvist skulle uppstå så kommer Petstop att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.